Αποστολή
Ποιοι είμαστε:

Ο Σύλλογός μας, είναι μια μικρή ομάδα εθελοντών που λατρεύουν τα ζώα και προσπαθούν να βοηθήσουν τα αδέσποτα ζώα της Αταλάντης.

Ο Σύλλογος είναι μη κερδοσκοπικός, 

Ο σκοπός της εισφοράς είναι για την δημιουργία προωθητικού υλικού, στείρωση αδέσποτων, νοσηλεία και εμβόλια, αποπαρασιτικά και φάρμακα, φαγητό για τα αδέσποτα.

Λειτουργούμε προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και στηριζόμαστε στις συνδρομές των μελών, στη συμβολή των Δήμων και της Νομαρχίας, σε δωρεές, χορηγίες και εκδηλώσεις για την εκπλήρωση των στόχων μας.

Ποιοι δεν είμαστε:


ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΖΩΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΟΓΙΕΣ. 

Το έργο μας:

Τα ζώα υπό την προστασία του συλλόγου, τραυματισμένα, στειρωμένα, άρρωστα, σε ανάρρωση, προς υιοθεσία, κουτάβια ή ενήλικα, φιλοξενούνται στους ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ χώρους των εθελοντών, π.χ. μέσα στα σπίτια μας, στις αυλές μας, στους κήπους μας, στα μπαλκόνια μας και όπου αλλού είναι δυνατόν. 

Επίσης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (ακόμα) ‘ασθενοφόρο ζώων’, η μεταφορά γίνεται με τα προσωπικά μας αυτοκίνητα, στον ελεύθερο χρόνο μας.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ΣΤΕΙΡΩΣΗ των θηλυκών αδέσποτων ζώων της περιοχής της Αταλάντης, καθώς είναι ο πιο απλός τρόπος μείωσης του αριθμού τους, ώστε να υπάρχουν λιγότερα ζώα που υποφέρουν και αργοπεθαίνουν τους δρόμους.

Παράλληλα, προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους, να μην εγκαταλείπουν το ζωάκι τους, να το στειρώνουν, να σώζουν και να βοηθάνε αδέσποτα σε κίνδυνο, ώστε το πρόβλημα να λυθεί ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ και ΟΡΙΣΤΙΚΑ από ΟΛΟΥΣ μας.

ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε με:

Μεταφορές με αμάξι από και προς τον κτηνίατρο , ή προς το νέο τους σπίτι, όταν είναι σε άλλη πόλη.

Περισυλλογή ζώων για στείρωση.

Προσωρινή φιλοξενία (10-15 ημερών) αδέσποτων, μόλις στειρωμένων ή τραυματισμένων ζώων, μέχρι να βρεθεί ανάδοχη ενδιαφερόμενη οικογένεια για υιοθεσία.

Χορηγία εκτύπωσης ενημερωτικών φυλλαδίων ή άλλων εντύπων του Σωματείου (παραδείγματος χάρη ετήσιο ημερολόγιο).

Δημιουργία άρθρων και προωθητικού υλικού.

Προώθηση φυλλαδίων. 

Έλεγχος υποψήφιων υιοθεσιών. 

Φωτογράφιση ζώων προς υιοθεσία και προώθηση ζώων για υιοθεσία.

Δωρεά μικρό-αντικειμένων προς πώληση στα bazaar του Σωματείου - διακοσμητικά ή χρηστικά αντικείμενα, αξεσουάρ, βιβλία, τσάντες κτλ.

Υλική ενίσχυση με αναλώσιμα, όπως τροφές για σκύλους και γάτες, εμβόλια για σκύλους και γάτες, αντιπαρασιτικά αλλά και απλά λουριά για σκύλους, Frontline, Stronghold.

Φάρμακα, όπως χάπια Zylapour, Vibramycin, Augmentin, Synulox, Milbemax, Glucantim, Baytril, Valaneg, ή Amoxil, και αλοιφή Tobrex.
 
Περιγραφή
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αταλάντης "Ζώα Χωρίς Όνομα"  συνεχίζει τη δράση του μετά την ανασυγκρότηση του με καινούρια πρόσωπα αλλά και με τους παλιούς φίλους που τον στήριξαν στο ξεκίνημα του.
Προσπαθούμε για το καλύτερο και ελπίζουμε η παρέα μας να μεγαλώσει και όλοι μαζί να βοηθήσουμε τα αδέσποτα της πόλης μας.

Οι ανάγκες είναι πολλές και η αλληλοβοήθεια είναι απαραίτητη.